Za 16 sep Wantsenexcursie Groevenbeekse heide

In de nazomer zitten de insecten allesbehalve stil. Daarom gaan we op deze zonnige zaterdag heerlijk genieten van het prachtige heide- en bosgebied bij Groevenbeek. Dit gebied is waarschijnlijk zeer soortenrijk, met kans op zadelsprinkhaan en  typische veluwe-soorten als schavertje en zoemertje.

Maar naast sprinkhanen gaan we samen met iemand van EIS (kenniscentrum insecten) met name naar Wantsen kijken. Deze leuke groep insecten kent veel diversiteit en veel soorten zijn relatief makkelijk te herkennen. Een mooie kans mee te helpen aan het landelijke wantsenproject, de nieuwe soortherkenningsapp “Obsidentify” uit te proberen en je insectenkennis weer een treetje hoger te brengen.

De excursie is gratis (neem je eigen lunch mee!) en we spreken af om 9.00 op Station Ermelo. Je krijgt zelfs een gratis Wantsen-veldklapper! Een fiets is niet noodzakelijk, maar als je vanuit Wageningen wil meefietsen kun je contact met Rick opnemen.

’s Avonds rond 18.00 is de excursie afgelopen, maar je kunt optioneel mee-eten in Wageningen en de vangst van de dag determineren.

(Vertrek)plaats:

Groevenbeekse heide

Accomodatie:

Onderwerpen:

Insecten, Kleine beestjes

Organisatie:

Insectenwerkgroep, JNM – Jongeren in de Natuur, Afdeling Wageningen

Prijs:

Gratis

Info

Voor vragen over deze activiteit kun je contact opnemen met:
Rick Buesink,

Geef je op:

Om je op te geven voor Wantsenexcursie Groevenbeekse heide, vul je dit formulier in:

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.Deelnemers:

  • Ben
  • Jan van Leeuwen
  • Martijn Dortmond
  • Nadia van der Burg
  • Rick Buesink
  • Talicia