Zin in de herfst?!

Ergens ben ik er wel een beetje rouwig om hoor, dat de zomer bijna is afgelopen. Dat alle toffe zomerkampen er helaas  bijna weer opzitten en dat ik afscheid heb moeten nemen van de prachtige Viroin. Van het Veerse Meer en het snorkelen. Van Oost-Nederland en het controleren van de life-traps op toffe muizen, gezellig in de groepstent zitten en samen naar het zwembad gaan.

Maar ergens is het toch altijd wel weer lekker dat de najaarsactiviteiten zich nu weer aandienen! Dat het Najaarsoverleg straks weer begint en dat we gaan kijken hoe de JNM er bestuurlijk voorstaat. Dat we daarna de Zomer After Party hebben waarin ik alle lieve mensen van de zomer weer ontmoet. Want van de zomer moeten we misschien afscheid nemen, maar van de JNM’ers die fantastische zomers mogelijk maken natuurlijk niet!

En als de Zomer After Party afgelopen is wordt het alweer tijd voor andere toffe weekenden! Denk bijvoorbeeld aan Burlkamp. De nachten worden weer langer, en het burlen van de edelherten begint weer! Gewapend met warme chocolademelk gaan we luisteren naar dit aparte geluid.

Ook Herfstkamp Schiermonnikoog wordt dit jaar ongetwijfeld weer een groot succes! Onze vaste locatie, de Branding, voelt inmiddels als een tweede huis met haar oude banken, de verse melk van de boer en de oude keuken waar je perfect pannekoeken in kan bakken. En wat betreft de soorten is dit kamp ook niet mis! In het verleden heeft de JNM onder andere de Blauwstaart en Siberische boompieper gevonden. En natuurlijk moet een harde dag vogels kijken afgesloten worden met een lekker stukje appeltaart in Van Der Werff.

Natuurlijk is Stormweekend ook een fantastisch weekend voor JNM’ers die zich niet laten afschrikken door het veranderen van het seizoen! Lange strandwandelingen, chocolademelk in de strandtent en schelpen zoeken. Samen voor de golven wegspringen omdat het te leuk is om te laten, maar toch net te koud om echt te zwemmen.

Kortom, de zomer mag dan misschien tot zijn einde lopen, maar het JNM-jaar is zeker nog niet voorbij!

Door: Rebecca Wielink