Zomerkampen

De JNM organiseert in de zomervakantie in het binnen- en buitenland de leukste zomerkampen. Gezelligheid en natuur staan bij de zomerkampen centraal. Er zijn kampen speciaal gericht op jongere deelnemers, maar ook op de andere binnenlandkampen is iedereen van harte welkom. Meer informatie vind je hier. Daarnaast kun je bij elk zomerkamp een contactformulier vinden, of kun je altijd mailen naar info@jnm.nl.

Ben je jonger dan 11 jaar? Kijk op natuurontdekkers.nl.

Hieronder kun je je opgeven voor de zomerkampen.

 • Zomerkamp Zuid Limburg
  Ma 24 jul t/m zo 30 jul

  Helaas is dit kamp vol. Opgeven is nog wel mogelijk, maar je komt dan op een wachtlijst terecht. Het advies is dan ook je op te geven voor een ander kamp, waar nog wel plaats is!   Deze zomer dalen we af naar het Zuidelijkste deel… Lees meer.
  Locatie: Epen

 • Zomerkamp Viroin (België)
  Ma 24 jul t/m di 1 aug

  Let op: je opgave moet bevestigd worden door de organisatoren voordat deze definitief is! Je ontvangt hier zo snel mogelijk bericht over. Hou je van fietsen, wandelen zwemmen en nieuwe soorten ontdekken? Geef je dan snel op voor Zoka Viroin. Tijdens dit kamp gaan we… Lees meer.
  Locatie: Wordt nog bekend gemaakt.

 • Heikamp (14+)
  Ma 31 jul t/m zo 6 aug

  Heikamp! Een kamp in het meest beheuvelde gebied van Nederland: Limburg. Een week lang gaan we hier naar alles op zoek wat los en vast zit; en het gebied rond de Roer heeft veel te bieden: vissen in de roer, slangen en zwijnen op de Meinweg,… Lees meer.
  Locatie: Vlodrop

 • Zeil zomerkamp
  Vr 4 aug t/m vr 11 aug

  Let op: het kamp zit vol. Als je je nu opgeeft, kom je op de wachtlijst. Hoe kun je de Waddenzee nou beter verkennen dan met een schip? Niet! Dus daarom gaan we een week lang over de zee varen met het skûtsje "de Trouwe… Lees meer.
  Locatie: Boornzwaag

 • Zomerkamp Kempen-Broek
  Ma 7 aug t/m zo 13 aug

  Deze zomer organiseert de JNM een bijzonder kamp: Zoka Kempen. Kempen Broek, een groot gebied ten zuiden van Brabant met een eigenzinnig landschap dat zich niet aan grenzen stoort. We hebben het hier over schone heide, machtige bossen en glibberige vennen en veen. Door… Lees meer.
  Locatie: Stamproy

 • Wadkamp 1 (11-14 jaar)
  Ma 7 aug t/m za 12 aug

  Terschelling, al jarenlang een traditie binnen de JNM. Genieten van de zomerzon, springen in de golven, schelpen zoeken op het strand, vogels luisteren in het bos, vlinders vangen in de duinen en chillen op de hei. Dit alles combineren wij met de vetste avondspellen! Een… Lees meer.
  Locatie: Terschelling

 • Wadkamp 2 (11-14 jaar)
  Ma 14 aug t/m za 19 aug

  Zoals elk jaar zijn er ook dit jaar weer twee Wadkampen op Terschelling! Wadkampen zijn legendarisch, het is altijd ontzettend gezellig met een grote groep leeftijdgenootjes. We verblijven op een groot kampeerterrein vlakbij het stadje waar ook de haven is. We gaan deze week… Lees meer.
  Locatie: West-Terschelling

 • Zomerkamp Veluwe
  Ma 14 aug t/m za 19 aug

  Deze zomer gaat de JNM de Veluwe weer verkennen! Op zoek naar prachtige reptielen zoals de Hazelworm en de Gladde Slang, maar ook zullen we proberen gave vogels, zoals de Raaf en de Wespendief te zien te krijgen. Verder zal er ook aandacht zijn… Lees meer.
  Locatie: Loenen

 • Vlie III
  Ma 21 aug t/m zo 27 aug

  Zin in zomer, vogels en een eiland? Kom naar Vlie III! Chillen en zeevogels kijken op het strand, op zoek naar dat ene zeldzame vogeltje, zoals die grauwe fitis of een mooie groep bijeneters. Wil je nog even voordat je naar school gaat nagenieten… Lees meer.
  Locatie: Vlieland