image
image

5000-Soortenjaar

Het Nationaal Park Hollandse Duinen, vorig jaar uitgeroepen tot een van de drie mooiste natuurgebieden in Nederland, behoort tot de rijkste natuurgebieden in Nederland. Om de onderlinge samenhang tussen de vrijwilligersorganisaties te versterken en om nieuwe vrijwilligers te werven wordt er in 2018 een groots opgezet veldproject georganiseerd: het 5000-soortenjaar Hollandse Duinen. Daarnaast wil EIS (Kenniscentrum Insecten) met het 5000-soorten jaar regionaal en nationaal meer bekendheid geven aan de soortenrijkdom in de natuur van nationaal park in oprichting Hollandse Duinen.

Wij als JNM – Jongeren in de Natuur doen hier ook aan mee. We zullen verschillende activiteiten organiseren in het Nationaal Park Hollandse Duinen, maar daarnaast ook aanwezig zijn bij de aftrap van het project op 6 januari.

De activiteiten die we organiseren tijdens dit jaar zijn:
 
Vogel Big Day - 11 mei t/m 13 mei
Bodemkamp 11 mei t/m 13 mei 
Hommeltellingexcursie Hollands Duin - 26 mei
Kadaverkamp - 15 juni t/m 17 juni
Nachtvlindernacht - 4 augustus t/m 5 augustus 
Muizenkamp - 5 oktober t/m 7 oktober

Voor meer informatie over het 5000-soortenjaar kun je terecht op de site van EIS: www.eis-nederland.nl. Voor meer informatie over de activiteiten die wij organiseren kun je contact opemen met de TL’s (Technisch Leiding), of voor algemene informatie mailen naar db@jnm.nl
 

Ga mee naar buiten!

De JNM organiseert kampen en excursies in de natuur voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar. Kijk even rond bij de activiteiten en geef je op!