image
image

Buzoka Basking Shark & Cairngorms

Dit Buzoka is voor doorzetters, voor mensen die aan worden getrokken door avontuur en voor iedereen de natuur optimaal wilt beleven.
Inmiddels hebben we met de JNM al de meeste imposantste dieren van Europa gezien. Maar er ontbreekt er nog één. Welk dier is nog gaver, angstaanjagender, machtiger en majestueuzer dan bijvoorbeeld de beer en de bizon? De Basking Shark! Deze enorme plankton etende reuzenhaai, gemiddelde lengte 8 meter, brengt elke zomer een bezoek aan de Westkust van Schotland. Dat is de plek waar wij met deze reuzenhaai gaan snorkelen en een week lang al het moois gaan ontdekken wat de grillige maar schitterende Schotse kust ons te bieden heeft.
‘Vaak geeft de natuur zichzelf pas volledig als ik geen bestemming heb als ik nergens in het bijzonder aankom, maar slecht op weg ben gegaan om bij de berg te zijn, zoals je een vriend bezoekt met geen ander doel dan zijn gezelschap.' -Nan Shepherd- De Levende Berg-
De andere week trekken we het hoogste berggebied van Schotland in. De Cairngorms is een van de mooiste natuurgebieden van Schotland. Hier zullen wij wildkamperen, vette trektochten maken, supergave dieren zien maar bovenal, één worden met de levende berg.
 

Datum:
08 jul 2022 t/m 23 jul 2022
Max. aantal deelnemers:
18
Categorie:
Bijzondere activiteit
Leeftijd:
16-25
Verblijf:
Tent
Totale kosten:
+/- 600
Contact:
Lodewijk Schulte - schultelodewijk@gmail.com
Jan van Leeuwen - jcvanleeuwen@live.nl