image
image

Excursies

In de weekenden of doordeweeks organiseren de afdelingen ééndaagse excursies in de regio. Vaak zijn deze excursies gericht op een bepaalde tak van de natuur. Er worden bijvoorbeeld Vuursalamanders gezocht in de lente, maar een paddenstoelenexcursie wordt in de herfst georganiseerd.

Excursies duren doordeweeks meestal van ergens halvewege de middag tot ‘s avonds, in het weekend is dit meestal van ‘s morgens een uur of 9 tot het eind van de middag. Soms wordt er ook een externe excursieleider meegevraagd. Die weet vaak meer van een bepaalde tak van de natuur, zoals bijvoorbeeld planten of lieveheersbeestjes. Samen met de excursieleider ga je de natuurgebieden in jouw omgeving verkennen. De jeugdbonders in een afdeling weten namelijk precies waar de leukste plekken in de buurt te vinden zijn. Met de JNM op excursie gaan is een goede manier om eens te kijken of de JNM wat voor jou is. Op excursie is het altijd gezellig, en zo leer je meteen de jeugdbonders in je buurt beter kennen!

Deelname aan excursies is bijna altijd gratis. Voor sommige excursies, zoals een kano-excursie, kan er een extra bijdrage gevraagd worden. Om op excursie mee te gaan hoef je geen lid van de JNM te zijn.


 

Ga mee naar buiten!

De JNM organiseert kampen en excursies in de natuur voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar. Kijk even rond bij de activiteiten en geef je op!