image
image

Fotowedstrijd


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Thema mei tot juli: Nieuw Leven

De lente is al een tijdje bezig, maar het begint nu wat warmer te worden en overal om je heen wordt het groen en begint de levenscyclus aan een nieuwe start. Dat is het vastleggen waard en daarom hebben we dit thema gekozen voor de eerste fotowedstrijd. Lees hieronder wat de regels zijn en hoe je je foto moet inzenden, de NFWG wenst iedereen veel schiet plezier!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heb jij een hele gave foto gemaakt maar heb je het gevoel dat niet genoeg mensen hem kunnen bewonderen? Stuur de foto in voor de JNM Fotowedstrijd en misschien wint jouw foto wel!
 

Opzet van de wedstrijd


De wedstrijd wordt georganiseerd en gejureerd door de NFWG, elke wedstrijd vind plaats in een bepaald tijdsbestek. Het rooster voor deze wedstrijdperiodes kun je onderaan de pagina vinden. Aan het begin van elke wedstrijd wordt het thema bekend gemaakt op de website en de socials, ook is er een college om het thema te introduceren en wat tips te geven over hoe je het thema kunt benaderen.

2 weken voor het begin van de nieuwe wedstrijdperiode stopt het inzenden, de winnende foto zal dan gekozen worden en overal te zien zijn (socials, website en nieuwsbrief). Ook liggen er prijzen in het verschiet dus wees creatief, maak het thema je eigen en win die wedstrijd!
 

Inzenden


Alle inzendingen moeten via WeTransfer opgestuurt worden naar fotowedstrijd@jnm.nl. Dit maakt het voor de NFWG'ers die de foto's beoordelen makkelijker om overzicht te houden.

Aan het inzenden van foto's zitten volgende regels verbonden:
 
 • Stuur 1 foto in per fotowedstrijd

 • Je foto moet door jou gemaakt zijn en moet matchen aan het thema van de wedstrijd

 • De foto moet het .jpg bestandstype hebben en moet alle originele EXIF-data bevatten.

 • Zorg ervoor dat je foto een passende naam heeft. (NAAMFOTO_NAAMFOTOGRAAF_THEMAVANDEWEDSTRIJD)

 • Je kan voor de deadline van de fotowedstrijd van ons een mail ontvangen als we een probleem hebben gevonden met je inzending.

 • Ter verificatie van je inzending krijg je een bevestigingsmail.

 • Als je wenst je inzending te veranderen dan kan dat alleen voor de deadline van de fotowedstrijd. Hiervoor dien je een herstel inzending te sturen. Door het sturen van een herstel inzending komt je vorige inzending te vervallen. Je mag maximaal 1 herstel inzending sturen per fotowedstrijd.

 • Foto’s die in een vorige JNM-fotowedstrijd 1ste, 2e of 3e zijn geworden mogen niet opnieuw ingezonden worden in een toekomstige JNM-fotowedstrijd.

 • De foto van je inzending moet door jou gemaakt zijn en mag geen werk van een ander bevatten. Een composiet foto zoals een collage is niet toegestaan maar HDR, panorama’s en focus stacking is wel toegestaan.

 • Foto’s die Not Safe For Work (NSFW) zijn mogen niet ingezonden worden en worden dus ook niet beoordeeld.

 • Nabewerking van een foto is toegestaan.

 • Een rand om de foto is toegestaan.

 • De foto die je inzendt hoeft niet in de wedstrijd periode gemaakt te zijn behalve als dit specifiek wordt gevraagd.

 • Om oneerlijke beoordeling te voorkomen mag er geen watermerk toegevoegd zijn aan de ingezonden foto. Ook mag er geen naam of website aan toe gevoegd zijn.

 • Wij beoordelen alleen de eerst ingestuurde foto tenzij je een herstel inzending hebt gedaan. Dan beoordelen we alleen de herstel inzending.

 • De fotowedstrijd heeft een vaste begin- en einddatum. Alleen het bestuur van de NFWG mag deze datum veranderen.

Drie foto's zullen worden uitgekozen (eerste, tweede en derde plek), als je bij de winnaars hoort wordt er contact met je opgenomen voordat we de foto's publiceren.

Als je vragen hebt over de regels of over iets anders kun je die altijd stellen aan:
nfwgbestuur@jnm.nl
 

Planning

 

Mei tot juli – standaard

Juli tot oktober - speciale zomerwedstrijd

Oktober tot december – standaard

December tot februari – standaard