image
image

Wat is een Kamp

Natuurkampen

Op JNM-kamp ben je de hele dag actief buiten in de mooiste natuurgebieden en maken we het ‘s avonds erg gezellig met bijvoorbeeld een kampvuur of avondspel. De JNM organiseert door het hele jaar heen een stuk of vijftig natuurkampen verspreid over heel Nederland. Verder organiseren we ook enkele kampen in het buitenland! Er zijn kampen die een weekend duren, maar er zijn ook langere kampen in de schoolvakanties. In de zomervakantie worden er zomerkampen georganiseerd, die duren meestal tussen de vijf en tien dagen.


Hoe ziet een dag op kamp eruit?

's Ochtends staan we op om te ontbijten en ons klaar te maken om op pad te gaan. We gaan met ongeveer vier tot tien deelnemers lopend of fietsend op excursie in een bepaald natuurgebied en richten ons daarbij vooral op het onderwerp van de excursie. De excursieleider weet veel en laat je de mooiste plekken, dieren en planten zien. Sommige excursies zijn heel actief, maar natuurlijk relaxen we ook vaak genoeg! Tegen de avond is iedereen weer terug en eten we samen. Tijdens het eten wordt er door alle excursies verteld wat ze die dag beleefd en gezien hebben in de vorm van een excursieverslag.

's Avonds is er tijd voor het avondspel. Dit kan een ouderwets potje voetbal zijn, maar ook het binnen de JNM geroemde spaghettispel of het beruchte excursieleiderspel! Op kamp kom je vanzelf te weten wat voor spel er achter deze namen schuil gaat. Heb je geen puf meer voor een avondspel? Dan kun je gezellig kletsen bij het kampvuur.

JNM’ers gaan niet alleen op kamp om de natuur in te gaan, maar ook om hun vrienden weer te zien. Vrienden maak je bij de JNM vrijwel vanzelf. Er zijn altijd andere leeftijdgenootjes aanwezig, waarvan sommigen ook voor het eerst meegaan. Als je vaker op kamp gaat dan zie je dezelfde vertrouwde gezichten weer terug en leer je andere JNM’ers beter kennen. Vaak spreken leden zelfs af buiten de JNM om. De sfeer op kamp is altijd gezellig en vergeet je niet snel!
 

Organisatie

Kampen worden georganiseerd door de Kampcommissie (KC). Het KC bestaat hoofdzakelijk uit een technisch leider (TL), een kook, die zorgt dat er elke dag eten is, en een ping, die de kas beheert. De TL maakt voor het kamp een convo, waarin informatie staat over het kamp. Deze wordt opgestuurd per mail of post.
 

Kosten

Kampen van de JNM zijn zo goedkoop mogelijk. Iedereen, ook het KC, betaalt dezelfde prijs voor kampen. Meestal zijn de totale kosten hierdoor ongeveer €10,- per persoon per nacht. De reis van en naar kamp is meestal niet inbegrepen in de kosten. Verder gaan we op kamp wel eens met z’n allen een ijsje of chocolademelk halen, het is handig om daar wat zakgeld voor mee te nemen.

Om op kamp te gaan, moet je lid van de JNM zijn. Als je nog geen lid bent van de JNM, word je automatisch introductielid als je je opgeeft voor een kamp. Je betaalt dan €10,- extra en bent meteen lid voor de rest van het jaar.

Benieuwd naar de kampen? Klik hier!
 

Meer informatie

Als je nog vragen hebt over een specifiek kamp, kun je contact opnemen met de TL via het contactformulier dat onder elke activiteit staat. Heb je een algemene vraag, dan kun je deze stellen via info@jnm.nl.

Ga mee naar buiten!

De JNM organiseert kampen en excursies in de natuur voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar. Kijk even rond bij de activiteiten en geef je op!