image
image

Ga mee naar buiten!

De JNM organiseert kampen en excursies in de natuur voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar. Kijk even rond bij de activiteiten en geef je op!

Nieuwe Natuur

De natuur in Nederland veranderd! Hoe en waarom? Daar gaan we in 2021 achter komen. Nederland krijgt steeds meer Nieuwe Natuur. Steden worden groener gemaakt waardoor er steeds meer verschillende soorten in parken, tuinen en op groene daken leven. Nieuwe wildernissen waar niet de mens maar de natuur bepaald hoe het landschap er uit ziet. Ook ontstaat er meer natuur die de mens nodig heeft, bijvoorbeeld om droge voeten te houden; denk aan waterberging of kustbescherming tegen overstromingen. Deze prachtige nieuwe natuur bieden kansen voor natuurbescherming en natuurbeleving en zijn daarom hard nodig! Maar wij bij de JNM weten er nog maar weinig van…

Tot nu! Want 'Nieuwe Natuur' wordt hét thema van 2021 in de JNM! Het hele jaar door organiseren we super veel bijzondere kampen en andere activiteiten over en ín die nieuwe natuur. Dit doen we in samenwerking met  andere natuurorganisaties. Zij zullen ons van alles leren over de nieuwe natuur in de gebieden die waar we heen gaan en zij zullen ons plekken laten zien waar we anders niet kunnen komen! Samen gaan we kennis maken met nieuwe natuur en alles dat daarbij komt kijken. Met z’n allen gaan we op onderzoek uit; welke bijzondere dieren en planten kunnen we vinden in de nieuwe natuur?

Op deze pagina vind je meer informatie over de nieuwe natuur waarop we ons richten: de drie pijlers Stadsnatuur, Nieuwe Wildernis en Working with Nature staan centraal. Je vind hier ook de organisaties waar we mee samenwerken en ten slotte natuurlijk de 13 nieuwe natuur kampen die we organiseren. Als afsluiter is er in november ons nieuwe natuur symposium! Kijk snel verder!

Sociale media