image
image

Symposium

Om alle dingen die we tijdens de kampen en excursies hebben geleerd door te geven aan iedereen, organiseren we 27 november 2021 een groot symposium. Iedereen is welkom. Leden, oud leden, maar ook familie en vrienden mogen komen. Hou deze Zaterdag dus maar alvast vrij!

Tijdens het symposium zullen de natuurorganisaties en andere natuur experts presentaties geven over het maken, onderzoeken en onderhouden van nieuwe natuur. Zij zullen ons onder andere meenemen naar nieuw land waar zij ons de geboorte van nieuwe natuur zullen laten zien. Ook gaan we in vogelvlucht horen hoe biodivers groene daken kunnen zijn en zien we wat er hier zoal rondkruipt. Dat, en nog véél meer Hou onze website in de gaten voor het exacte programma!

De sprekers kunnen afkomstig zijn van diverse bedrijven en instanties. Denk hierbij aan terreinbeherende organisaties zoals: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Dunea. Maar ook onderzoeksorganisaties zullen interessante presentaties houden. Hiermee bedoelen we organisaties zoals: Bureau Stadsnatuur, EIS Kenniscentrum Insecten en Ecoshape. Ook zal er een Natuurfilosoof aanwezig zijn om met ons in gesprek te gaan over de toekomst van Nederlandse natuur.

Wanneer je sponzige hersenen zich even TE volgezogen hebben met informatie, kun je even uitrusten met een van de alternatieve bezigheden die op het symposium georganiseerd worden. Leer in de pauze bijvoorbeeld om de nieuwe natuur levensecht te kunnen tekenen of red een dorpje door zelf ruimte voor de rivier te maken in een simulatie. In de pauzes zal je natuurlijk ook voorzien worden van een hapje en een drankje en kan er een praatje worden gemaakt met vele ouwe sokken van de JNM.

De locatie voor het symposium is momenteel nog onbekend, maar we gaan er vanuit dat het een toffe ‘nieuwe natuur’-locatie wordt!

Naar het symposium gaan? (Nieuwe) Natuurlijk! Tot dan! 

Ga mee naar buiten!

De JNM organiseert kampen en excursies in de natuur voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar. Kijk even rond bij de activiteiten en geef je op!