image
image

Afdelingen

De JNM is niet alleen landelijk actief; ook bij jou in de buurt worden er regelmatig kampen of excursies georganiseerd. Dat wordt onder andere gedaan door afdelingen, die zijn opgericht in plaatsen waar veel leden bij elkaar in de buurt wonen. Je kunt zelf actief worden in een afdeling, bijvoorbeeld door excursies te plannen met het afdelingsbestuur. Als er geen afdeling in de buurt is, kun je altijd zelf een afdeling oprichten. Het is helemaal aan jou!

De verschillende afdelingen organiseren vooral eendaagse excursies in de weekenden in natuurgebieden die in de buurt van die afdeling liggen. Er zijn echter ook genoeg afdelingen die kampen organiseren, soms in samenwerking met een werkgroep. De leden van je afdeling leer je vaak beter kennen, omdat je elkaar niet alleen op kamp, maar ook heel vaak op afdelingsexcursies ziet en wellicht ook buiten JNM-activiteiten om iets afspreekt.

 

Een overzicht van de verschillende afdelingen:

Groningen

Afdeling Groningen is de noordelijkste afdeling van de JNM, en is voor iedereen tussen het Lauwersmeer en het noorden van Drenthe.

Wageningen

Aan de rand van de Veluwe, op de oevers van de Rijn, ligt Wageningen. De uitvalsbasis voor deze afdeling!

Amsterdam

De grootste afdeling, in de hoofdstad van ons land, heeft de allerleukste excursies! Denk aan Wormer- en Jisperveld, de Amstelveense Poel, de Kennemerduinen of het strand bij IJmuiden.

Utrecht

In het centrum van Nederland, dicht bij de Loosdrechtse Plassen en de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich het domein van onze afdeling: Utrecht.

Limburg

De zuidelijkste afdeling van de JNM, afdeling Limburg. Met mooie heuvels in tegenstelling tot andere platte stukken in Nederland, hebben we hier een zeer divers landschap.

Zuid-Holland

De zuidelijkste van de hollanden, hier kun je lekker aan het strand wandelen en ook genieten van veel nieuwe natuur!Lid worden van een afdeling? Stuur een mailtje naar ledenadmin@jnm.nl !

Ga mee naar buiten!

De JNM organiseert kampen en excursies in de natuur voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar. Kijk even rond bij de activiteiten en geef je op!